tisdag 7 augusti 2012

2 bra böcker!Är det något jag är svag för så är det böcker. Jag bara älskar att bläddra mellan sidorna. Att få kunskap och inspireras.
Två böcker som jag är extra förtjust i är handböcker om självförsörjning, odling och att leva lite närmare naturen. Att nyttja det naturen har att erbjuda, fast på rätt sätt.
Jag är superintresserad av allt som har med odling, lantbruk och djurhållning att göra. Så därför vill jag tipsa om dessa böcker för jag vet att det finns fler som jag, som gärna läser och drömmer sig bort om ett liv på landet.


"Stefans lilla gröna - en handbok i utanförskap" av Stefan Sundström och Jeanette Andersson.
Här handlar det om odling, kompostering, recept, djuruppfödning, slakt, fiske ja, det mesta du kan tänka dig som har med självförsörning att göra. T.o.m en tobaksodling som resulterar i eget snus. Boken är lite rå och skitig, inget lulllull, vilket jag gillar. Skrattar det gör jag också, för han är rolig den där Stefan. Den är himla bra helt enkelt."Lev mer på mindre" Maria Österåker och Patricia Rodas
Denna bok handlar helt enkelt om hur en familj ska klara sig på självförsörjning under en månad. Hur de ska få mer tid tillsammans och att ha ett bra jobb, med bra betalt inte är det viktigaste. Även här skrivs det om odlingar och "gårdsdjur". Det är bra recept och en trevlig del om biodling. Det är intressant att familjen faktiskt gör verklighet av sina drömmar och jag kommer definitivt att prova att leva på självförsörjning under en månad nästa år.
1 kommentar: