måndag 12 augusti 2013

Dalarna del 1.

I onsdags åkte vi till Dalarna med våra vänner. Det var ingen lång vistelse, bara över en natt men det gjorde ingenting för det var så himla skönt att komma iväg på en trip. Stället vi bodde på var fantastiskt fint, precis i min smak. Sov gjorde vi i ett härbre medans måltiderna intogs i stugan på tomten.

När vi hade gjort oss hemmastadda bestämde vi att ett bad skulle ju inte sitta fel. Så vi tog en promenad till sjön och passade på att titta runt i samhället.
Det här huset var en gammal skola och i ett av fönstren tittade en uggla fram.

För att komma ner till sjön var man tvungen att gå ner för hela den här branta stigen, med sovande barn i barnvagn. Tungt var det, men...

...ljuset i tunneln kom ändå tillslut.

 Så såg vi sjön bakom buskaget.

Badplatsen såg superhärlig ut och det skulle bli hemskt skönt att få bada i en sjö istället för havet som vi är vana vid hemma.

Skorna åkte av och vi kände på vattnet med tårna, sen var det bara att hoppa i.

Det var så fantastiskt skönt. Bästa, bästa grejen på hela sommaren. Tänk att ett bad kan få en att bli så upprymd.

Efter att vi badat gick vi upp den långa stigen igen och satte oss för att titta på utsikten och mata barnen med...

...bananpannkaka och hallon. Kanon bra mellanmål till småttingar, förresten.Sen gick vi hemåt och förundrades över den vackra omgivningen.

Sen på kvällen blev det kräftor.

Snåla var vi och köpte sådana där smaklösa kräftor från en annan del av vår värld, men vi hade bestämt att vi skulle prova att koka om dem. Det kunde ju inte bli sämre tänkte vi.

Dock hade vi inte tiden att låta de små liven ligga och dra ett helt dygn i det nya spadet utan det bli en speed-variant på omkokningen. Men till vår förvåning blev det faktiskt bra och hade de fått ligga i längre hade de definitivt blivit riktigt bra. Ett budgetalternativ med beröm godkänd.

Nästa dag for vi iväg på nya äventyr och det kommer såklart snart att redovisas här på bloggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar