söndag 17 november 2013

Ett underbart hus.

Usch!! Det drar kallt från våra fönster. De äldre fönstren som jag vägrar byta ut till nya, då jag tror det är bra att huset andas. Tur då att vi kan elda i både kamin och vedspis. Skulle strömmen gå så kan vi även laga mat. Vilket min man gjorde förra helgen. Inte för att strömmen gått utan mest för att han ville. Han använde inte elspisen på hela dagen och lunchen bestod av egenfångad fisk och vår egenodlade potatis. Tror han var rätt nöjd över det...

Men det var inte det jag skulle skriva om utan jag ville visa er den här vackra gården. Ett oförstört hus från 1920-talet som skulle behöva lite kärlek och omvårdnad. Alltså en hängiven människa med känsla för det gamla och genuina och som vill få det att glänsa igen.
Önskar så att jag var den personen, men ett sådant jätteprojekt passar inte riktigt in i mitt liv just nu. Även fast det är precis sådana här gårdar jag går igång på. Där ingen har hunnit renovera sönder, där detaljerna är i original, (det mesta i alla fall) och där man riktigt känner den gamla atmosfären, (tänk om väggar kunde tala). Åh, det är något magiskt med sådana hus. Synd bara att många av dem rivs eller förstörs av okunskap
men ändå hoppfullt att intresset för byggnadsvård bara ökar. Så vi blir fler och fler som förstår det viktiga med att bevara inför framtiden.

Vill du läsa mer om huset eller titta på fler bilder gör du det här.
Vacker tapet.

Vilken rymd, vilket ljus...underbart.

Kolla köket. Bänkskivan är gjord i marmor, ett material som folk även väljer idag till sina kök.

Lador tillför så mycket till hela gårdsbilden. Önskar jag hade en egen.4 kommentarer:

  1. Vilka ljuvliga rum. Man får en sällsam känsla av att vandra runt bland bilderna från detta hus. Ni som läser detta, klicka in på hemsidan och njut. Lyckans ost, den som köper detta hus.
    Kram från Twisted sister

    SvaraRadera
  2. Härligt. Önskar man kunde hjälpa till.

    SvaraRadera