söndag 4 maj 2014

Kycklingsandwich med koriandercoleslaw.


Bilden gör verkligen inte denna helt makalöst goda sandwich dess rättvisa. Ni får helt enkelt tillaga den för att förstå gudomligheten.
Här har ni receptet:

4 st kycklingfilé som du skär i passande bitar för att trä på spett.

Filén ska marineras i detta:
2 msk japansk soya
3 msk rapsolja
1 vitlöksklyfta
2 msk honung
2 cm ingefära
1/2 lime
salt och peppar
Finhacka vitlök och ingefära. Blanda sedan alla ingredienser och kycklingbitarna i en 3L plastpåse. Låt dra i några timmar.

Coleslaw med koriander:
2 morötter
1/2 huvud vitkål
1 stor vitlöksklyfta
Koriander efter behag, (jag gillar och tar mycket).
Ca 2 dl creme fraiche
Majonnäs, ett par matskedar, kanske. Svårt att bedöma. Jag vill inte att majonnässmaken ska ta över för mycket så därför tar jag hellre lite mindre än för mycket. En smaksak alltså.
Salt

Surdegsbaguette: 
Skuren i önskvärd storlek.

Grillspett: 
Efter färdig marinering trär du på kycklingbitarna på spetten. Paketerar dem i folie om de ska med ut på picnick.

Att montera:
När kycklingen är färdiggrillad tar du en skuren baguette. Lägger i lite coleslaw. Tar kycklingspettet och lägger det i det delade brödet. Kniper brödet om spettet och drar spettet ur kycklingen. Kvar ligger då kycklingen i brödet. Snabbt och enkelt utan en massa pill.

Vad man mer kan tänkas behöva för en lyckad picnick-grillning:
Engångsgrill, tändstickor, tändvätska, spann med vatten, (ifall det nalkas eldsvåda), smörgåspapper att linda om mackorna, filtar, något gott att dricka, kanske en god och enkel dessert, (jag gjorde vit chokladmousse) och en fantastisk plats. Man vill ju såklart njuta av sin omgivning när man bemödar sig att fara ut på en grillning.

Det var nog allt.



















1 kommentar: