fredag 31 maj 2013

I behov av pepp.


Idag är jag helt slut, sådär matt och tömd på energi. Jag vill så mycket, men jag orkar inte. Men jag har i alla fall varit och köpt färg till vårt sovrum så det ska målas imorgon och ikväll MÅSTE jag plantera tomatplantorna i växthuset och fylla på med ny kompostjord. Jag ska även klippa gräset , just nu är det idealiskt som grönbete för valfritt boskap och det är ju kanske inte något som är önskvärt i ett villaområde. Granarna vill nog ha det hyfsat tjusigt vid respektive tomtgräns skulle jag tro.
Sen ska det städas och den blöta tvätten ligger i tvättmaskinen, redo att hängas på tork.
Så ja, det är väl bara att komma igång på nåt sätt. Få inspiration och energi så jag tänkte att jag listar några saker som gör mig glad, alert och på gott humör så får jag hoppas att någon gnista tänds.

Djur, (helst med päls eller fjädrar), gör att jag orkar lite, lite mer.

Kalas i växthuset. Gärna med rabarberpannacotta och syrenbiscotti.

Solnedgångar på sommaren. Det är verkligen något magiskt över dem. Speciellt...

...när kvällen fortfarande är varm och man känner att nej, jag kommer inte behöva någon jacka överhuvudtaget ikväll.

Tapas. Det är det godaste jag vet och när jag gör det själv eller någon bjuder blir jag så in i norden lycklig, för är det något som kan få mig på bra humör så är det god mat.

Den här skrotnissen gör ju mamma hemskt glad också.

Rökta räkor, fint som snus. Som vanligt när det nalkas sommar kommer vi röka räkor i vår fina rök. Är så glad att maken min tog initiativet för bygget för några år sen. För den används verkligen, hela sommaren.

Flädersaft, det är ju inte heller helt fel och känslan av att göra sin egen går inte av för hackor. Bra, mycket bra.

Känslan att sitta i växthuset när regnet smattrar på glaset, det gör ju vilken människa som helst lycklig.

Och såklart de här absolut mest fantastiska små guldkorn som ger enormt pepp, speciellt eftersom det snart  är dags att börja jakten. Kantarelltoast, jag säger då det.1 kommentar: