onsdag 22 maj 2013

Målning i växthuset.

Projekten avlöser varandra. I morse målade jag hyllor i växthuset. Endast mornar, kvällar och molniga dagar kan man måla i ett växthus annars blir det på tok för varmt.
Hyllorna har suttit på en vägg i vardagsrummet, fulla med böcker från golv till tak och under ett års tid har jag suttit i soffan och kollat på dem samtidigt som jag förfasat mig över att de en dag ska målas. Men ja, det gick ju riktigt bra när jag väl kom igång.
Ska bli så skönt att få upp böckerna på hyllor igen så de slipper stå på golvet och samla damm.

Jag passar på att greja med mina projekt när lillen sover så därför har jag alltid med mig den smått genialiska babyvaktaren. I det här fallet står den uppradad tillsammans med övrig teknik som man tydligen inte klarar sig utan.

Dags att städa växthuset när man hittar små växter som växer ur förra årets blomjordspåse. Det finns inga ursäkter storstädningen borde ha gjorts för länge sedan.

Trots att växthuset har en så tragisk syn för tillfället så blev jag ju ändå hemskt glad att se att det fanns en himla massa druvklasar på vinstocken. Hoppas det blir en lika riklig skörd i år som förra året. Då fick vi ge bort massor och det roligaste av allt var att druvans smak tydligen föll männen på läppen. De blev som galna och ville bara ha mer. Förstår inte vad det var för speciellt med just dessa druvor.

Även utanför glashuset växer det. Hoppas på fantastiskt många äpplen i år.

Bin, kom hit och pollinera.

2 kommentarer:

  1. Det är så extremt kul att följa dig/er på bloggen. Du skriver så bra till så vältagna kort och ni gör så mycket intressant. Jag blir sååå inspirerad :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så kul att man kan inspirera någon. Det gör mig mäkta glad. Tack, tack för allt beröm.

      Radera