måndag 10 juni 2013

På resa, del 2

Nästa dag, eller ja kväll spenderades hos min vän Frida och hennes familj. Vi åt mat, vilket vi alltid gör när vi ses för vi gillar mat jättemycket så då faller det sig naturligt, så att säga.
Det skulle grillas och vi satte igång med att skala, hacka, koka och marinera för att få den bästa och mest njutbara måltid.

Jag snoppade årets första jordgubbar, samtidigt som jag läste "Vi föräldrar" och samtalade med Frida. Gillar att göra flera saker samtidigt. Lite dumt dock för det blir lätt att man tappar fokus.

Simsalabim så var maten klar. Så, så gott det var, även fast det ser lite tråkigt ut på bilden.
Vill i alla fall tipsa er om att grilla kyckling men använd då kycklinglårfilé istället för den gamla vanliga filén, det blir så mycket godare smak och saftigare. Sen brukar vi linda in lårfilén med bacon och där i mellan lägga ett par salviablad och som de salvia-torskar vi är så gör vi även ett smör gjort på salvia, schalottenlök och lite citronsaft. Prova gärna för det är verkligen super.

Och jag var glad över att få umgås med mina vänner och även över att det var första gången vi satt ute och grillade, om än lite kallt, men då fick en lånad tröja värma.

Men morgonen efter lös solens strålar på oss och vi åt frukost på altanen och planterade trädgårdar i fantasin, men sen fick vi brott.

Väldigt brott för vi skulle ju iväg på fika i en helt annan del av länet. Så in med bebisar, skötväskor och vagnar i bilen, sen iväg.

Skönt då att få komma till detta. Gott fika med trevligt sällskap och härlig atmosfär.

Så efter intag av pasta, ostsås och blomkål så var lillen nöjd och undersökte spisens olika funktioner med lille Harry.

När spisen var avklarad blev det pianospel. Så himla tur att man har lille Harry tänkte Douglas för då kan man spela fyrhändigt och så spelades den ljuvaste musik du kan tänka dig och alla runt omkring höll diskret för sina sköra hörselgångar.
Ja det var väl den dagen i det stora hela, eller ja på kvällen var det grillkalas igen men då var det ingen kamera med så det får ni inte se.

Så tack och adjö för idag. Vi ses.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar