lördag 23 februari 2013

Bakat med kärlek.

Alltså, nu måste jag skryta lite för det här brödet som vi gjorde i morse blev så himmelskt gott. Brödet knådades kvällen innan, jäste i kylen under natten, sen var det bara att slänga in det i ugnen vid frukostdags. Visst det är lite jobb med brödet när man inte har en köksmaskin som gör själva knådjobbet, (ska införskaffas), sen är det ju en fördel att hålla igång (mata) surdegarna om man nu ska baka ofta. Men har man grejerna i ordning och tar sig tiden så är det verkligen värt det.

  Tanken är ju att maken ska få med sig bröd till jobbet. Skulle kännas väldigt skönt om han slapp ta med sig
köpebröd så ofta. Det är ju så få brödsorter från handeln som håller måttet.

Jag uppmanar er alla därute att googla ett surdegsrecept och sen köra igång. Jag lovar ni kommer bli fast, surdegsfast. För det har jag blivit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar